Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Låt mig bara gå

En ung man står på en slänt tillsammans med en kvinna

Veranstalter: Riksteatern Barn & Unga

Åk 7-9 Gy

Ett bekännelsedrama om att hitta vägen tillabaka.

Kawa, en kille i tjugoårsåldern, har befunnit sig under kriminalvårdens lupp ända sedan han som tonåring gjorde sig skyldig till en annan pojkes död under ett bråk på skolgården. Hans väg har varit krokig och han har tidvis återfallit i småbrottslighet. Räddningen under dessa tumultartade år har varit de återkommande samtalen med en kvinnlig psykolog som varit Kawas vägvisare mot en stabilare tillvaro.

Vi får möta två skådespelare i ett nära och tätt klassrumsdrama. Som publik bjuds vi in i det allra sista mötet innan pappren ska signeras och som ger Kawa friheten över sitt liv tillbaka. Men psykologen kräver att Kawa ringer ett sista viktigt telefonsamtal innan hon signerar. Det är ett samtal till hans egen mamma – en person Kawa hellre skulle dö än att behöva möta igen.

Pjäsen skrivs och regisseras av Loran Batti. Med en tonsäkerhet och autentisk dialog lyckas han med denna föreställning sätta ljus på aktuella teman som våld och droger, något som idag är en verklighet på många skolor.

Loran Batti debuterade som dramatiker 2023 med "Sehol" på Gottsunda teater och arbetar just nu med sin första dokumentärfilm som utspelar sig i Gottsunda. Han har tidigare haft residens på Riksteatern och vunnit poesitävlingen "Ortens bästa penna". "Låt mig bara gå" blir hans regidebut. Huvudrollen spelas av Srdjan Nedzipovski, som senast var med i För evigt med "Ison & Fille" på Riksteatern.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Srdjan Nedzipovski och en till skådespelare.
Anzahl der Studenten: 30
Länge: 1 tim
Zimmerspezifikationen: Spelas i klassrum för en klass i taget. Spelyta 4 x 4 m. Elkrav: 2 x 10A Byggtid / rivtid: 2 tim / 1,5 tim Mörkläggning: önskvärt Mörkläggning är inget krav.
Vergeben: 6000 kr ex moms för första föreställningen, 4000 för efterföljande i samma lokal.
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Nej
Andere: Spelas i klassrum. Turnerar över hela landet.
[Missing text '/views/activitypage/index/documents' for 'German']
Kontaktinformationen

Lisa Croall