Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

STUM

Stum

Veranstalter: Örebro Teater

Åk 4-6

STUM

Av Casper Vandeputte

Regi Hanna Lekander

ZIGGY GÅR I SEXAN. Snart är det dags att gå vidare mot högstadiet, med kompisar, skola och tonår. Men Ziggy har slutat prata. Hur kompisen Lara och mamma eller pappa än försöker, så säger hon inte ett ljud. Ingen vet varför – förutom killen hon har i sitt sällskap. Killen de andra inte verkar se…

Nu träffar hon Chris. Chris är Ziggys femte psykolog och inte som de andra. Hon vill att Ziggy kommer utan mamma och pappa. Hon undrar vad det är som är så viktigt att säga, att det får Ziggy att demolera terapirummet?

När orden väl kommer är det inte Ziggy som talar; i stället möter vi bästa kompisen, mamma, pappa, mormor, morfar, klasskompisarna och David… Alla är de pusselbitar som måste läggas innan hon är redo att välja sin egen sanning och framtid.

STUM ÄR EN SPÄNNANDE, anarkistisk och lekfull pusseldeckare för mellanstadiet skriven av den holländske stjärnskotts-dramatikern Casper Vandeputte som blivit mycket uppmärksammad runt om i Europa för sin gripande och tonsäkra barn- och ungdomsdramatik. Pjäsen får nu sin Sverigepremiär på Örebro Teater i regi av Hanna Lekander från teaterns fasta ensemble. På Örebro Teater har hon tidigare regisserat Inte bara jag i samarbete med Teater Martin Mutter.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Information kommer
Anzahl der Studenten: Antal elever: max 60 personer inklusive vuxna
Länge: ca 60-70 min
Zimmerspezifikationen: Minst 7 x 10 m plan golvyta. Minst 3 m i takhöjd. Mörkläggning önskvärd!
Vergeben: 90 kroner per elev
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Nej
Andere:

Aktiviteten kan genomföras: v 40-43 på turné i länet, v 45-47 på Lilla scenen, Örebro Teater.

Teaterpedagog för efterarbete går att boka (först till kvarn). Teaterpedagogarbetet är kostnadsfritt för den enskilda skolan. Emma Andersson Bogren, 070–330 62 44, emma.andersson-bogren@orebroteater.se

 

Kontaktinformationen

Sarah Broberg