Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Hjärterum

En flicka trängs i ett dockhus som svävar iväg med balkonger

Veranstalter: Riksteatern Barn & Unga

Förskoleklass Åk 1-3


En varm generationskomedi om trångboddhet och drömmar.

I en trång liten etta bland färgglada ballonger och tunna väggar möter vi Aya och hennes nyskilda mormor, förstoppade lillebror och ständigt stressade mamma. Aya försöker förstå varför lillebrors toalettbesök får så mycket uppmärksamhet, hur det kommer sig att mormor och morfar ska skiljas och varför mamma aldrig kan bestämma sig för om hon ska följa sina konstnärdrömmar eller skaffa sig ett stabilt jobb.

Med stor värme och humor utforskar denna pjäs hur det är att bo tillsammans över generationsgränser, försöka hålla en dröm vid liv och vad som egentligen ryms i uttrycket ”finns det hjärterum, finns det stjärterum”.

Hjärterum är en nyskriven pjäs av Lidija Praizović med fyra skådespelare på scen. Lidija är dramatiker, författare och kritiker som tidigare skrivit för ung scen/öst, Sveriges Radio Drama och Riksteatern Länk. Regisserar gör Chantale Hannouch som tidigare gjort succé med bland annat I Mohammeds värld samt Du har hela livet, Habibi hos Riksteatern. Hjärterum spelas på svenska med inslag av serbiska ord och uttryck.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Ej klart.
Anzahl der Studenten: 100
Länge: 1 tim
Zimmerspezifikationen: Rum med fri golvyta om 9 x 13 m, och 4 m i takhöjd krävs. Mörkläggning är inget krav. Byggtid/Rivtid: 3 tim / 1,5 tim Elkrav: 1 x 16 A
Vergeben: 9500 ex moms
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Nej
Andere: Turnerar över hela landet.
[Missing text '/views/activitypage/index/documents' for 'German']
Kontaktinformationen

Lisa Croall