Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

ReDesign - Skapa nytt av gammalt

ReDesign - Skapa nytt av gammalt

Veranstalter: Nina Hellström

Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gysär

Vi utforskar och pratar om begagnade materials olika styrkor och svagheter, och vikten av att använda det vi redan har. Hur vi kan använda våra befintliga material för att skapa nytt. Möjligheterna är oändliga.

När vi väl upptäcker möjligheter i alla de material som annars skulle slängas, öppnas en ny värld för den med kreativt sinne eller pysselglada händer. Framtiden vilar i våra kreativa lösningar och det gynnar både individen som själv kan skapa sina egna föremål av det den redan har, och framtida jobb och inkomstmöjligheter, när du kan komma på eller skapa nya produkter eller originella modeller. Inspireras av andra, men göra en egen variant av samma modell. Du kanske kan bli både uppfinnare, entreprenör, hantverkare, kreatör eller designer?! Eller så räddar du bara dina urväxta jeans och syr en fin väska av dem, slår in julklapparna i askar du vikt själv av styvt papper, och julpynt av material du hittar hemma eller räddar från att slängas i soptunnan. 

Deltagarna får både förslag och exempel på vad de kan skapa med valfritt material, samt möjlighet att hitta på något helt eget och unikt. Fokus blir kreativt skapande och själva processen från idé till produkt/föremål. Vi arbetar främst med textilier/pappersmaterial av olika slag, samt knappar, tråd, kapsyler och liknande mindre föremål. Aktiviteten och upplägget anpassas efter önskemål, samt individ/klassanpassas efter deltagare och lokal. 

Vi kan träffas en gång, eller vid upprepade tillfällen, beroende på vad som önskas och elevernas pysselerfarenhet. 

Information kring workshops och exempelbilder kommer att finnas inom kort på hemsidan: www.fotografninahellstrom.com

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Nina Hellström Boväng
Anzahl der Studenten: Max 15
Länge: enligt överenskommelse
Zimmerspezifikationen: Lokal med stolar och bord för deltagarna, samt extra yta för material och tillskärning av papper/textilier. Klassrum eller slöjdsal går fint. Finns det symaskiner kan vi fokusera mer på textilier och sömnad.
Vergeben: Enligt överenskommelse
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:

Det är bra att veta vad gruppen har för erfarenhet av pyssel och hantverk, så att jag kan anpassa aktiviteten och tiden efter gruppen/individerna. Personal bör finnas med som stöd under workshopen.

Kontaktinformationen

Nina Hellstrom Boväng