Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Fritt Spelrum

Porträtt på Lucy Rugman av Anna Lindberg

Veranstalter: Svenska Kammarorkestern

Grundsär Gysär

I varje människa bor en kreatör.

 

Med Fritt Spelrum skapas nya möjligheter för barn inom anpassad skola att musicera. Lucy Rugman med musiker vill vidga uppfattningen om dessa barns förmåga att skapa och uppleva musik och låta barn och ungdomar med funktionsvariationer ta plats i de finaste konsertrummen och på de bästa scenerna.

 

Fritt Spelrum är ett samarbete mellan tre olika aktörer: Svenska Kammarorkestern, anpassade skolor samt professionella workshopledare som är specialiserade på att skapa musik med barn med funktionsvariationer. Ny och fantastisk musik uppstår och tillsammans uppträder de på scen.

 

Initiativtagare till Fritt Spelrum är musikern Lucy Rugman som arbetat länge med liknande projekt i Storbritannien. Hennes metod sätter barnens kreativitet i centrum och ger dem möjlighet att uppleva sammanhang och gemenskap i samklang med professionella musiker.

 

Fritt Spelrum arbetar för att en musikkultur med betoning på kreativt skapande ska växa fram, och att professionella musiker och barn i anpassade skolor vidgar vyerna för vad som är möjligt.

 

Fritt Spelrum vill bygga upp och erbjuda en unik struktur för fortsatt samarbete mellan den professionella musikvärlden och den anpassade skolan.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Lucy Rugman, musiker ur Svenska Kammarorkestern
Anzahl der Studenten: ca 25 elever
Länge: Fyra workshopdagar + en konsert
Zimmerspezifikationen:
Vergeben: Workshopdag: 15 000 kr x 4 = 60 000 kr. Konsert: 18 000 kr. Totalt: 78 000 kr
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Ja
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
[Missing text '/views/activitypage/index/links' for 'German']
Kontaktinformationen

Maria Brengesjö