Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Den långa vägen

Fotografen Ralph Andersson

Veranstalter: Teater KEF

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3

Föreställningen ”Den långa vägen” svarar på frågan: vad kunde ha hänt om Lewis Caroll hade skrivit ”Rödluvan” och någon har gjort en musikalisk föreställning av detta? Vi känner alla till att Rödluvan väljer den långa vägen till mormors hus. Men kanske är vägen inte riktigt så lång utan den bara blev lång, för att Rödluvan blir frestad och distraherad av skogens hemligheter och mystiska varelser. Vem träffar hon i skogen och vilka äventyr får hon inträffa?

”Den Långa Vägen” är en musikalisk dockteater fantasiberättelse som är löst baserad på Rödluvan där vi låter barnens fantasi leka fritt. Vi utgår ifrån barnens förmåga att transformera den vardagliga verkligheten med hjälp av sin fantasi och hitta intresse och engagemang i detaljer. I föreställningen får barnen förutom att agera som medaktörer, även bestämma vilken väg händelsen ska ta. Barnen är medskapare av berättelsen, scenografi och även av musiken.

I denna föreställning utforskar vi relationen mellan dockor/objekt och musik. De allra flesta objekt som används som rollfigurer och rekvisita spelas på: ett äpple, en ballong, en snäcka och en handdocka som spelar trombon. Tillsammans med barnen bygger vi varje objekts unika musikalisk uttryck och på så sätt bygger föreställningens musikalisk landskap.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Elias Faingersh
Anzahl der Studenten: 50
Länge: 35 minuter
Zimmerspezifikationen: Mörkläggning krävs
Vergeben: 12000
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
[Missing text '/views/activitypage/index/links' for 'German']
Kontaktinformationen

Keren Klimovsky