Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Den Förbjudna Fruktkolan

Illustration av barn som leker i ett godisland med en logga i mitten där det står "Den Förbjudna Fruktkolan"

Veranstalter: Den Förbjudna Fruktkolan

3-5 år Förskoleklass Familjekonsert

- Interaktiva konserter för barn i förskoleålder

Den Förbjudna Fruktkolan gör musik och spelar interaktiva konserter för barn i förskoleålder och deras vuxna. Musiken är komponerad av Sabina Wärme, som även sjunger i projektet. Medverkar gör också Lisa Grotherus på klarinetter och kör, Isabell Gustafson-Ny på piano och Stina Hellberg Agback på harpa. 

Konserterna bygger på musiken från det självbetitlade albumet och de interaktiva delarna består bland annat av rörelse och möjlighet för barnen att själva vara med och spela rytminstrument.

Tematiken i låtarna har arbetats fram specifikt för målgruppen i samarbete med bibliotekspersonal i barnverksamhet, vilket resulterat i berättelser om allt från myror till regnbågsfamiljer. Projektet startade med en idé om att skapa inkluderande musik med spännande instrumentering för både barn och vuxna. Albumet Den Förbjudna Fruktkolan släpptes i maj 2022, var nominerat till Årets Barnmusik på både Grammisgalan och Manifestgalan år 2023. Musiken finns på alla streamingtjänster.

Förberedelse inför konserten 

Ett instuderingsmaterial med noter och texter till musiken samt länk till inspelad musik kan skickas ut om det önskas. I materialet medföljer även en målarbild som barnen kan färglägga. Hör av er om ni önskar få del av materialet!

Arbeta vidare i förskolan 

Arbeta gärna vidare med tematiken i låtarna som framförs i föreställningen! Till exempel kan ni arbeta vidare med färger och favoritfärger, utifrån låten "Färgerna" eller kolla på spår, riktiga djurspår och fantasispår, utifrån låten "Vad är det där för spår"? 

Den Förbjudna Fruktkolan spelar både offentliga konserter för barn och deras vuxna samt gör anpassade skolföreställningar för förskola och förskoleklass.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Sabina Wärme, Stina Hellberg Agback, Isabell Gustafsson-Ny, Lisa Grotherus
Anzahl der Studenten: 40
Länge: 30 min
Zimmerspezifikationen: Byggtid: 30min Rivtid: 15min Ellutag behövs: 10 A Spelyta: Minst cirka 4x3 Övrigt: Ensemblen tar med egna högtalare, om det inte finns på plats, samt rytminstrument som lånas ut till barnen. Det enda som behövs på plats rent tekniskt är vanligt eluttag.
Vergeben: 1 Föreställning: 16 000:-, 2 Föreställningar 20 000. Kontakta oss för prisförslag på fler konserter.
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
[Missing text '/views/activitypage/index/links' for 'German']
Kontaktinformationen

Sabina Wärme