Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Författarbesök – serien om Kerstin

Böckerna i serien om Kerstin

Veranstalter: Helena Hedlund

Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6

Helena Hedlund har skrivit böckerna i serien om Kerstin. Den första boken – Det fina med Kerstin – kom 2018, och därefter har ytterligare fem böcker kommit ut. Böckerna handlar om Kerstin som är ett känsligt och tänkande barn som ofta råkar försätta sig i knepiga situationer. Det är vardagsdramatiska historier sedda genom Kerstins ögon och de kretsar kring teman som vänskap, lögner, genus, svartsjuka etc. Böckerna har blivit populära högläsningsböcker i skolor över hela landet och ger mycket att diskutera. Under 2024 kommer även sista boken bli teater på Örebro Teater.

Under författarbesöken berättar Helena om böckerna och barnen får gärna ställa frågor. Varför gör Kerstin som hon gör? Skulle hon kunnat ha gjort på ett annat sätt? Hur blir en bok till? Var kommer idéerna ifrån? Hur blir man författare? Målet är att inspirera eleverna till ökad läslust och lust till eget skrivande, och Helena delar med sig av skrivtips och berättar varför hon tycker att det är så vansinnigt roligt att skriva.

Det finns också möjlighet att boka en längre workshop som sträcker sig över 2-3 lektionstillfällen/klass, där eleverna får arbeta vidare med eget skapande genom olika skriv/berättarövningar (anpassat efter ålder) utifrån böckerna om Kerstin. Hör av er till Helena för mer detaljerad info!

Böckerna passar bäst för elever från F-klass till åk 3, men åk 4 funkar också fint (då personerna blir äldre i serien.)

Helena utkommer även med en ny bok i höst – Brinn alla hästar – som riktar sig till mellanstadiet. Den tar upp frågor som identitet, vänskap, kärlek och förändring och hur lycklig du bör vara om du får en egen häst. Helena besöker gärna klassen och berättar om boken och även här kan en längre wokshop i kreativt skrivande erbjudas.

Helena Hedlund är i grunden skådespelare med tjugo års erfarenhet av teater för barn och unga, främst genom arbete på Teater Martin Mutter i Örebro, där hon även har skrivit ett tiotal pjäser. Sedan barnboksdebuten har hon gjort flera hundra författarbesök på skolor runt om i Sverige, och även i Tyskland och Norge, då böckerna finns översatta till flera språk. Hon är bosatt i Dyltabruk, strax norr om Örebro.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Helena Hedlund
Anzahl der Studenten: Max 30
Länge: Ca 60 min
Zimmerspezifikationen: Ett vanligt klassrum eller liknande.
Vergeben: Följer författarförmedlingens rekommendationer: 1 lektion – 5000kr, 2 lektioner – 6000kr, 3 lektioner – 7000kr, 4 lektioner – 8500kr
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
Kontaktinformationen

Helena Hedlund