Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

En heldagsfilmworkshop med regissören Stephane Mounkassa

Dags för workshop.

Veranstalter: Stephane Mounkassa

Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär

Genom filmworkshopen skapar vi möjlighet för både samtal och eget skapande på tematiken mobbning eller teman som lärarna och eleverna väljer tillsammans. Workshopen är ett rum där eleverna får fria händer att uttrycka sin kreativitet på sitt eget sätt via filmens magiska kraft. När jag var ung skrek jag efter att få testa på filmen som hantverk och när jag väl fick göra det öppnade det dörrar som jag själv inte visste att jag hade nycklar till. Det är exakt vad jag vill åstadkomma med eleverna när jag sätter deras skapande i fokus.

Vi kommer kolla på min novellfilm Vanheder för att sedan reflektera och fördjupa oss i filmens tematik. Efter det går jag igenom manusuppbyggnad på tavlan, och därefter får eleverna tillsammans i mindre grupper skriva en kortare film. De får även lära sig vad man ska tänka på när de skapar ett bildmanus innan de börjar filma på sina IPADS. De får sedan klippa ihop filmerna i IMOVIE och vi avslutar med en filmfestival där de får visa filmerna för varandra.

Något jag brinner för är att eleverna ska ha roligt, oavsett om film är något för dem så ska de känna att de fick med sig något från den här workshopen. Workshopen är absolut inte skriven i sten, jag har gärna en dialog med er och lyssnar på vad ni känner, och anpassar därefter min workshop utifrån eventuella önskemål.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Stephane Mounkassa
Anzahl der Studenten: 25
Länge: Heldag
Zimmerspezifikationen: Vi kommer vara i ett klassrum och resten av utrustning har jag med mig.
Vergeben: 12500
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
Kontaktinformationen

Stephane Mounkassa, 0762843910