Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Worlds Ens Inside

Worlds end inside

Veranstalter: Teater Martin Mutter

Gy

Kroppen är vårt hem och vår inre värld. Mellan den yttre världen och våra kroppar uppstår ett tillstånd som är öppet för känslor och tolkningar. Föreställningen ”Worlds end inside” bjuder in publiken till ett möte med detta tillstånd. 

 

Dansarna Viktoria Andersson och Per Andersson tar oss med i ett utforskande av hur vi relaterar till våra kroppar i mötet med vår omgivning? samhället och vardagen omkring oss.  Kroppen blir till personer, material, mötesplatser och världar. Genom dansen kan öppningar uppstå mellan dessa världar där nyanser, tvetydigheter och kontraster omfamnas. Genom innerlig dans skapas ögonblick av öppningar där nyanser, tvetydigheter och kontraster omfamnas. När orden försvinner får kroppen - och allt den rymmer - möjlighet att träda fram. Där kan inkännande, lyssnande och insiktsfullhet utvecklas. 

 

Som den franske filosofen Maurice Merleau-Ponty uttrycker det:

”Men just därför att kroppen kan utestängas från världen är den också det som öppnar mig för världen och sätter mig i en situation i den.” 

 

Worlds end inside är ett dans- och koreografiprojekt av Örebrobördiga Linn Ragnarsson i samproduktion med Teater Martin Mutter.  Linn Ragnarsson har i detta verk arbetat med kroppen som plats; en värld att utforska som verktyg för ett språk bortom orden.
Hur rör vi oss mellan det personliga/individuella och det kollektiva? 

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Viktoria Andersson, Pär Andersson
Anzahl der Studenten: 60
Länge: 50 min
Zimmerspezifikationen: Spelplats: Teater Martin Mutter Beväringsgatan 6, Örebro
Vergeben: Pris exkl moms: 16 000 kr, 8 000 kr samma dag.
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Nej
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Nej
Andere:

Uppsökande vid förfrågan. 

Kontaktinformationen

Hanna Jenneblad