Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Vi skapar en Multilampa

Ett collage: en stor multilampa, barn som startar bygga samman en multilampa och två målningar redo att stansas till byggbitar till en multilampa.

Veranstalter: Jakob Uhlin

Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Konstkonceptet som jag, Jakob Uhlin, kallar Multilampa anpassas efter era förutsättningar och passar olika platser så som skolor, bibliotek och aktivitetshus, platser där personer kan samlas för att skapa tillsammans mot ett gemensamt mål. 

I korthet

Vi bygger en unik Multilampa tillsammans av återanvänd plast i en process där varje person bidrar med en liten del som sedan sätts samman till en helhet. Projektet har ett tydligt ramverk som skräddarsys efter era förutsättningar och resulterar i en ljusskulptur som sedan hängs upp på en plats där den blir ett minne samt utsmyckning av era lokaler. Beroende på projektets omfattning ges varierande utrymme för det tematiska djup där elever är med och utvecklar tema, färg och form eller andra aspekter på de skulpturer som ska skapas. En eller flera grupper kan skapa en mindre, flera mindre eller en större eller en enorm skulptur tillsammans, varje grupp är med och skapar under 1-3 tillfällen.

Tillvägagångssätt, så som det oftast går till

1. I en dialog inför projektet kan deltagarna styra tema för Multilampan. Det kan vara unikt för projektet, ett tema ni redan jobbar med eller hämtat ur ett kunskapsområde som historia, svenska, bild eller teknik. Alternativt så får var och en av medskaparna bidra utan styrning av tematik. 

2. Medskaparna samlar in hushållsförpackningar av polypropylenplast.

(2.5 Finns det tid i projektet har vi vid upphämtning av plast en träff där vi jobbar med geometriskt utforskande tillsammans. Detta kan då bli en kunskapsgrund ur vilken vi sedan utvecklar tematik och form.)

3. Jakob Uhlin maler ner och återsmälter insamlad plast till platta ark och ger dessa ark en tunn pappersyta så de kan målas med gouachefärg.

4. Medskaparna målar på de återsmälta arken utifrån det tema som bestämts.

5. Medskaparna stansar ut triangulära byggbitar ur målningarna.

6. Medskaparna kopplar ihop de triangulära byggbitarna med varandra och bygger ihop dem till en Multilampa.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Jakob Uhlin
Anzahl der Studenten: Upp till 30 elever per grupp.
Länge: Anpassas efter budget.
Zimmerspezifikationen: Behöver tillgång till några bord.
Vergeben: från 10.000 kr
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss?
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
[Missing text '/views/activitypage/index/links' for 'German']
[Missing text '/views/activitypage/index/documents' for 'German']
Kontaktinformationen

Jakob Uhlin