Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Prova på lera

Skapande elev

Veranstalter: Malin Blomqvist

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Deltagarna får chans att känna på lerans mjukhet, formbarhet och möjligheter. De kommer att skapa något eget, unikt och allt är möjligt!  Stort eller smått, avbildande eller fritt, bruksföremål eller abstrakt.

Detta väna, ursprungliga material verkar lugnande och välgörande samtidigt som det är fullt av möjligheter. Det är ett material som funnits med människan sedan urminnes tider.
Vi arbetar med ett tillåtande synsätt på skapandet och jobbar oss bort ifrån prestation och förväntningar.

Jag hjälper gärna till att integrera skapandet med leran, i annan kunskapsinhämtning och kan föra en dialog omkring möjligheter och olika idéer. Om ämnesområdet kan vara från naturkunskap, där krukor skapas för att sedan planteras i, till att handla om ett fritt skapande, med eller utan tema.

Teoretiskt går vi igenom lera som material, ursprung och historik. Praktiskt går vi igenom enkla tekniker som med fördel kan användas igen, utan kulturutövare på plats.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Malin Blomqvist
Anzahl der Studenten: Grupper på max 15 personer
Länge: Från 1 tim
Zimmerspezifikationen: Stolar och bord
Vergeben: Från 1900 kr
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Ja
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere: Beroende på överenskommelse/tillgång till keramikugn kan de skapade föremålen brännas och eventuellt glaseras. (Alternativt arbetar gruppen i lufttorkande lera som sedan kan målas och lackas för mer hållfasthet) Tidsåtgång: från 1 tim/grupp, beroende på mål och behov. Lera är ett mycket sensoriskt stimulerande material som ofta upplevs härligt, roligt, lugnande och välgörande.
Kontaktinformationen

Malin Blomqvist