Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk
Search

Cirkusskola med Gycklargruppen TRiX!

Cirkusskola

Veranstalter: Gycklargruppen TRiX

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Vi har arbetat med cirkuspedagogik i mer än 20 år. Vi arbetar pedagogiskt för att stärka individer och grupper. ”Jag kan”, ”Vi klarade det tillsammans” och ”Jag ger inte upp” är tre av de erfarenheter våra deltagare tar med sig från våra pedagogiska projekt.

Vi jobbar med alla åldrar, funktionsvariationer och bakgrunder. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag som passar just er verksamhet!

Skapande skola har vi arbetat med sen tidigt 2000-tal och vi genomför runt 500 tillfällen per år, mestadels i Västerås och Västmanland men även runt om i landet.

Vi har lång och bred erfarenhet och vi erbjuder allt ifrån färdiga koncept med prova på och fördjupning till skräddarsydda upplägg som angriper särskilda delar efter era önskemål. Det kan exempelvis vara gruppstärkande aktiviteter, samarbetscirkus eller att arbeta mot en föreställning för publik. Vi gör skapande skola-projekt för alla åldrar och med elever med särskilda behov.

Mattecirkus med TRiX är utvecklat i samarbete med Kerstin Larsson som är fil. dr i matematikdidaktik och är ett enastående sätt för eleverna att få en djupare och kroppsligt förankrad förståelse för matematik genom att använda cirkus som verktyg på ett lekfullt och utforskande sätt. Mattecirkus kombinerar koncentration, glädje, taluppfattning, samarbete, mönster, struktur, mod, mattespråk och geometri. Vi gör mattecirkusprojekt framförallt med åk f-3.
En lektion är 60 minuter. För f-klass rekommenderas 50 minuter.

Samarbetscirkus För att bygga mänskliga pyramider behövs lyhördhet, respekt och samarbete. Belöningen är coola, stora tricks. Vi börjar med några uppvärmningsövningar som lotsar in eleverna i cirkusens värld – här är allt möjligt! Sedan lär vi eleverna tekniken och delar in dem i mindre grupper som tillsammans bygger och skapar häftiga pyramider.
En lektion är 60 minuter.

Prova på cirkus Cirkusen har många discipliner och alla kan hitta sin egen grej. Jongleringen handlar om mönster och fokus, klot och lina om balans och envishet, luftakrobatik tilltalar dem som gillar att klättra och klänga och i pyramidbyggena gör vi snabbt stora, coola tricks tillsammans. Eleverna får öva sitt mod, sitt fokus och sin kreativitet.
Tre tillfällen per klass

Anpassad skola Allt är möjligt! Vi har jobbat med olika funktionsvariationer i många år och har god erfarenhet av att anpassa lektionerna efter individuella behov. Kontakta oss så hittar vi ett format som passar er klass.

Stagefighting -scenslagsmål med Gycklargruppen TRiX – För dig som gillar action, är 13 år och uppåt Lär dig att slåss utan att slåss! På en kurs i scenslagsmål kommer deltagarna få en grundläggande förståelse för teatertekniken som krävs för att skapa illusionen av våld. Säkerhet, trygghet och kreativitet är grundstenarna i arbetet och målet är att deltagarna får en ny förståelse för sin egen fysiska gestaltningsförmåga i relation till både sig själv, motspelare och publiken. Den tekniska kunskapen gör det möjligt för alla att, efter kursen, själva kunna planera, koreografera och genomföra scenslagsmål på ett säkert sätt.

Information

Die Aktivität kann durchgeführt werden: 2024
Die Aktivität kann durchgeführt werden: Vi har flera utbildade cirkuspedagoger, Jacob Kaller är vår ansvarige pedagog.
Anzahl der Studenten: En klass
Länge: Ca 60 min. För de allra yngsta anpassar vi så att det blir lagom långt för deras förmåga. Även vid andra typer av grupper som behöver andra upplägg diskuterar vi detta tillsammans med ansvarig pedagog på skolan/förskolan.
Zimmerspezifikationen: Vi behöver tillgång till en idrottshall, gärna med mattor och romerska ringar etc. Finns inte detta fungerar en större sal med fri golvyta fint. Då tar vi med oss mattor och annat vi behöver. Cirkusmaterial tar vi alltid med oss själva!
Vergeben: Prisexempel för 2024: En lektion 10 500 kr, två lektioner samma dag, samma plats 11 500 kr, tre lektioner samma dag, samma plats 12 500 kr. Alla priser ex moms, resa och ev. traktamente och boende. Vi är alltid två pedagoger per lektion.
Zuschlag / Fahrtkostenzuschuss? Ja
[Missing text '/views/activitypage/index/additional-travelExpences' for 'German'] Ja
Andere:
Kontaktinformationen

Hannah Bratt