Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Längtansland

Längtansland /Fotograf: Kicki Nilsson/ICON Photography

Aktör: Teater Martin Mutter

Åk 7-9

Längtansland är baserad på tankar, idéer och berättelser från högstadieelever på landsbygden och i staden, med utgångspunkt i frågor om vad de drömmer om och längtar efter, hur en ser på sig egen framtid, vilka värdering som styr och vilken betydelse uppväxtorten har för identiteten.

I pjäsen får vi möta sex ungdomar som bor i Järnbacken, ett litet samhälle som så många andra platser just nu drabbas av nerläggningar, främlingsfientlighet och utanförskap. Dessa ungdomar har alla olika sätt att uppfatta världen och det som nu håller på att ske på orten. De funderar, drömmer och längtar i denna högstadiepjäs om landsbygd och stad, om framtid och vägval, men också om existentiella spörsmål: varför lever vi och vad gör vi med den korta tid vi har tillsammans här på jorden?

Längtansland är en fiktiv berättelse om en högst verklig samtid.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: David Levi och Åsa Gustafsson
Antal elever: 70
Längd: 1h
Lokalspecifikationer: Lokal: 10 x 8 meter fri golvyta Takhöjd: 3,5 m Mörkläggning: Önskvärt men ej krav Elkrav: 10 amp Bygg/rivtid: 3 tim/2 tim Bygg- och bärhjälp: Ja, en person
Pris: Pris exkl moms: 10 000 kr, 8 000 kr samma dag/lokal. Resor (utanför Örebro län) 70 kr/mil. Vid behov: traktamente 260 kr per person/dag samt boende, två enkelrum, bokas och betalas av arrangören.
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: OBS: blinkande och strobliknande ljuseffekter förekommer
Länkar
Kontaktperson

Hanna Jenneblad