Region Örebro län Region Örebro län
Sök

KLUNSEN

Klunsen

Aktör: Awake Projects

3-5 år Förskoleklass

En medryckande, charmig och förtrollande dockteaterföreställning, framförd i en sagolikt utsmyckad scenografi. Spelas på bibliotek, förskolor & små scener. 

Den folkkära barnboken Klunsen av Per Beckman handlar om den lilla hunden med samma namn som är missnöjd med sig själv och konstant önskar att han var något mer. Gräset är alltid grönare på andra sidan, viljan att ha vad andra djur har tar över och gör honom till en väldigt annorlunda och konstig varelse! 
Vad händer då när han träffar en annan liten Kluns? Det prisbelönta teaterkompaniet Awake Projects gestaltar teatraliskt den fina berättelsen om Klunsen och ger den ett nytt liv i teaterns värld för de allra minsta. 
De två skådespelarna Hanna Björck och Maria Sendow använder sig av målande berättarteknik och dockteaterspel för att ge barnen en teaterupplevelse utöver det vanliga. 
Teatergruppen har en väl utarbetad pedagogik kring barnteater. 
De har erhållit ett flertal prestigefulla teaterpriser, hyllats i internationell press och uppträtt för tusentals människor på scener i bland annat Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA, Kina och här hemma i Sverige.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Hanna Björck och Maria Sendow
Antal elever: 50 eller efter överenskommelse
Längd: 35 min
Lokalspecifikationer: Scenbredd: 5 m Scendjup: 4 m Takhöjd: 2,5 m Elkrav: 1 x 10 A (vanligt eluttag) Byggtid: 1 timme Rivtid: 30 minuter
Pris: 10 000kr för första och 8 000 kr för andra samma dag. Max 2 per dag.
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: Det finns ett förberedande digitalt material för barn och pedagoger där vi går igenom sånger och rörelser samt lekar kopplade till föreställningen. Föreställningen finns som filmatiserad version och tillhandahålls via länk om föreställningen ej går att genomföra live.
Länkar
Kontaktperson

Hanna Björck