Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Det ingen får veta om pappa

En glad förhoppningsfull flicka, bakom henne en man med armarna utsträckta med ett överlägset leende, i bakgrunden i oskärpa anar man vår musiker som spelar fiol

Aktör: Teater Gyllene Draken

Åk 4-6

Aj har flyttat med sin mamma till Sverige från Finland och börjar i en ny klass. Barnen skrattar åt hennes namn. Läraren ber henne att berätta lite om sin familj.

När frågan kommer om pappa vill hon hellre sjunga en sång. På kvällarna är hon ofta ensam eftersom mamma jobbar på restaurang. Då drömmer hon att hon pratar med pappa i fängelset.  Är dom lika? Vad gör han där? När ska han bli fri? Ska dom någonsin träffas?

Skådespelaren Aja Rodas pappa satt i fängelse under hennes uppväxt. Det var en barndom med ensamhet, skamkänslor och lögner. Trots det hittade hon sin väg genom livet.

Dramatikern Lucas Svensson har intervjuat Aja och skrivit en pjäs inspirerad av henne berättelse. Föreställningen får en extra dimension genom att barnen får möta Aja Rodas efter föreställningen. Hon blir ett levande bevis på att det går att övervinna svårigheter i livet och bli fri i relation till sin historia.

SVD Karin Helander: “Här är det skådespelerskan Aja Rodas barndom som givit stoff till dramat. Lucas Svensson har intervjuat henne och utifrån materialet skrivit en hjärtskärande pjäs, utan tillstymmelse till jolmighet… Aja Rodas gestaltar flickans envetna längtan efter en pappa, liksom hennes tålighet och livsaptit trots utsatthet och dysfunktionella vuxna. 

 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Aja Rodas, Ulf Montan, Anna Maria Engberg.
Antal elever: 80
Längd: ca 55-60 min ink samtal med ensemblen
Lokalspecifikationer: Bredd: 5,5 m, Djup 4,5 m, höjd 2,5 m.
Pris: Föreställning 1: 14 000 kr. Föreställning 2 samma dag, samma plats: 7 000 kr.
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: