Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Be too beautiful

En sladdande Epa med ett moln av damm

Aktör: Teater Tropos

Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär Vi gör även personalföreläsningar

Kunskap som fördjupas med teater.

Med teater, samtal och fakta arbetar vi med elever för ökad förståelse av normer, identitet och HBTQI-frågor. Kan utökas till ett projekt över några dagar. Vi arbetar inkluderande och har ett öppet förhållningssätt till alla elever.

För att förstå varandra och motverka fördomar behöver vi kunskap och i det här konceptet föreläser och samtalar vi med elever kring grunderna i normkritik med fokus på hbtqi+. Men vi behöver också den emotionella förståelsen för att undvika att bara hamna i teorier eller värderingar som ”rätt och fel”. I två teaterscener får deltagarna möta Viktor och Marie som från början är bästa vänner, men som glidit ifrån varandra. Det de kämpar med för att nå fram till varandra kan inte enkelt beskrivas som fördomar eller någon fobi utan rymmer deras personliga rädslor och önskningar. Dialogen är tight och skriven för att fånga den unga målgruppen.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Lina Petersén, Conny Petersén
Antal elever: 90
Längd: 75 minuter
Lokalspecifikationer: För små grupper kan Be too beautiful genomföras i klassrum. För större grupper passar exempelvis en aula. Förberedelse ca en timme. Vi använder projektor och ljud från dator, gärna med er teknik (men vi kan ta med om det behövs). Det behöver inte vara mörklagt men tillräckligt för att se projektorbilden bra.
Pris: 11000/7500 för första/andra på samma dag och plats. I projektform enlig ök.
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:
Kontaktperson

Conny Petersén