Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Redesign - Skapa nytt av gammalt

Aktör: Nina Hellström

Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gysär

Vi utforskar och pratar om begagnade materials olika styrkor och svagheter, och vikten av att använda det vi redan har. Hur vi kan använda våra befintliga material för att skapa nytt. Möjligheterna är oändliga.

När vi väl upptäcker möjligheter i alla de material som annars skulle slängas, öppnas en ny värld för den med kreativt sinne eller pysselglada händer. Framtiden vilar i våra kreativa lösningar och det gynnar både individen som själv kan skapa sina egna föremål av det den redan har, och framtida jobb och inkomstmöjligheter, när du kan komma på eller skapa nya produkter eller originella modeller. Du kanske kan bli både uppfinnare, entreprenör, hantverkare, kreatör eller designer?! Eller så räddar du bara din gamla tröja, genom att ge den nytt coolt motiv... eller gör en unik fondvägg av sidor ur din favorittidning?

Deltagarna får både förslag och exempel på vad de kan skapa med valfritt material, samt möjlighet att hitta på något helt eget och unikt. Fokus blir kreativt skapande och själva processen från idé till produkt/ föremål. Vi arbetar främst med textilier /pappersmaterial av olika slag, samt knappar, tråd, kapsyler och liknande mindre föremål. Aktiviteten och upplägget anpassas efter önskemål, samt individ/ klassanpassas efter deltagare och lokal. 

Vi kan träffas en gång, eller vid upprepade tillfällen, beroende på vad som önskas.

Information kring workshops och exempelbilder kommer att finnas inom kort på hemsidan: www.fotografninahellstrom.com

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Nina Hellström Boväng
Antal elever: Max 15
Längd: Enligt överenskommelse
Lokalspecifikationer: Lokal med stolar och bord för deltagarna, samt extra yta för material och tillskärning av papper/textilier. Klassrum eller syslöjdsal går fint. Finns det symaskiner kan vi fokusera mer på textilier och sömnad.
Pris: Enligt överenskommelse
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:
Kontaktperson

Nina Hellström