Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Fritt Spelrum

Porträtt på Lucy Rugman av Anna Lindberg

Aktör: Svenska Kammarorkestern

Grundsär Gysär

I varje människa bor en kreatör.

 

Med Fritt Spelrum skapas nya möjligheter för barn inom anpassad skola att musicera. Lucy Rugman med musiker vill vidga uppfattningen om dessa barns förmåga att skapa och uppleva musik och låta barn och ungdomar med funktionsvariationer ta plats i de finaste konsertrummen och på de bästa scenerna.

 

Fritt Spelrum är ett samarbete mellan tre olika aktörer: Svenska Kammarorkestern, anpassade skolor samt professionella workshopledare som är specialiserade på att skapa musik med barn med funktionsvariationer. Ny och fantastisk musik uppstår och tillsammans uppträder de på scen.

 

Initiativtagare till Fritt Spelrum är musikern Lucy Rugman som arbetat länge med liknande projekt i Storbritannien. Hennes metod sätter barnens kreativitet i centrum och ger dem möjlighet att uppleva sammanhang och gemenskap i samklang med professionella musiker.

 

Fritt Spelrum arbetar för att en musikkultur med betoning på kreativt skapande ska växa fram, och att professionella musiker och barn i anpassade skolor vidgar vyerna för vad som är möjligt.

 

Fritt Spelrum vill bygga upp och erbjuda en unik struktur för fortsatt samarbete mellan den professionella musikvärlden och den anpassade skolan.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Lucy Rugman, musiker ur Svenska Kammarorkestern
Antal elever: ca 25 elever
Längd: Fyra workshopdagar + en konsert
Lokalspecifikationer:
Pris: Workshopdag: 15 000 kr x 4 = 60 000 kr. Konsert: 18 000 kr. Totalt: 78 000 kr
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:
Kontaktperson

Maria Brengesjö