Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Worlds Ens Inside

Worlds end inside

Aktör: Teater Martin Mutter

Gy

Kroppen är vårt hem och vår inre värld. Mellan den yttre världen och våra kroppar uppstår ett tillstånd som är öppet för känslor och tolkningar. Föreställningen ”Worlds end inside” bjuder in publiken till ett möte med detta tillstånd. 

 

Dansarna Viktoria Andersson och Per Andersson tar oss med i ett utforskande av hur vi relaterar till våra kroppar i mötet med vår omgivning? samhället och vardagen omkring oss.  Kroppen blir till personer, material, mötesplatser och världar. Genom dansen kan öppningar uppstå mellan dessa världar där nyanser, tvetydigheter och kontraster omfamnas. Genom innerlig dans skapas ögonblick av öppningar där nyanser, tvetydigheter och kontraster omfamnas. När orden försvinner får kroppen - och allt den rymmer - möjlighet att träda fram. Där kan inkännande, lyssnande och insiktsfullhet utvecklas. 

 

Som den franske filosofen Maurice Merleau-Ponty uttrycker det:

”Men just därför att kroppen kan utestängas från världen är den också det som öppnar mig för världen och sätter mig i en situation i den.” 

 

Worlds end inside är ett dans- och koreografiprojekt av Örebrobördiga Linn Ragnarsson i samproduktion med Teater Martin Mutter.  Linn Ragnarsson har i detta verk arbetat med kroppen som plats; en värld att utforska som verktyg för ett språk bortom orden.
Hur rör vi oss mellan det personliga/individuella och det kollektiva? 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Viktoria Andersson, Pär Andersson
Antal elever: 60
Längd: 50 min
Lokalspecifikationer: Spelplats: Teater Martin Mutter Beväringsgatan 6, Örebro
Pris: Pris exkl moms: 16 000 kr, 8 000 kr samma dag.
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Nej
Övrigt:

Uppsökande vid förfrågan. 

Kontaktperson

Hanna Jenneblad