Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Broar

Dansare och musiker under ett tak

Aktör: Ingrid Olterman Dans

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Grundsär Gysär

En dans och musikföreställning för barn 4-8 år, samt publik med funktionsvariationer.

I Broar möts vi och öppnar våra sinnen i en musikaliskt fantasifull dansföreställning.

Broar handlar om möten. Vi binder samman och ger tillgång till platser och till varandra. Ett spännande rum skapas för lek och för utmaningar att balansera, gunga eller att röra sig igenom och sedan över. Med klanger från Stinas harpa och rytmiska stora gongar bygger vi broar mellan musik och dans, mellan dig och mig, mellan likheter och olikheter. Christian skapar ljus som får rummen att glöda medan Åsa och David dansar tillsammans med varandra och med publiken. Jon skapar ljud och rörelse som rör sig likt vågor i ett mjukt och vågformat rum och med ett sidentak omfamnar vi platsen, rörelsen och varandra.

Föreställningsformen bygger på parallella skeenden i scenrummet där publiken bjuds in och det ges möjlighet till eget utforskande.
Tillsammans upplever vi, men också var och en, i sitt eget tempo.
Vi får se, höra och känna oss fram.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Totalt 5 på scen, inklusive tekniker
Antal elever: Max 50. Publik med funktionsvariationer max 30.
Längd: 40 min + 10 min eget utforskande
Lokalspecifikationer: Föreställningen behöver en total yta på 11x11 m rent golv, ej sten eller betonggolv, publiken befinner sig inom denna yta. Takhöjd 5 m. El 16 A trefas inom 20 m. Mörkläggning: Ja. Byggtid: 4 h. Rivtid: 2 h. När vi spelar föreställningar på förmiddagar bygger vi gärna dagen innan.
Pris: 21 000 kr för första föreställningen 2:a föreställningen samma dag och plats kostar 10 000 kr.
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: Ingrid Olterman Dans vill inspirera till eget skapande och utforskande hos publiken. Målsättningen är tillgänglighet och att nå ut till alla barn. Broar har skapats med stöd från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms Stad.
Kontaktperson

Lena Ringstad