Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Skulpturlektioner

Skulpturlektioner

Aktör: Ateljé MalinB

Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Gy

Hur fångas känslan? Vilka former uttrycker det jag vill förmedla? Vad är fint? Vad är rätt?
Vi tar avstamp i det egna förhållandet till det man själv skapar med målet att sänka prestationskravet och öka acceptansen till det , tillsynes, operfekta. Sedan går vi igenom grundläggande tekniker i att skulptera i lera. Tränar på att skissa, först på ett papper och sedan i leran. Belyser hur rörelse och känslan kan fångas och överföras till skulpturen. Utifrån tidsmån, fördjupar vi och förfinandet av skulpturen. Eller så väljer eleverna ett av några på förväg presenterade kända skulpturer och skapar sin tolkning av det.

Utföres gärna med modell (ej nakenmodell) eller med inriktning på fritt, mer abstrakt, skapande. Det som lärs ut kan med fördel användas vidare utan kulturutövare på plats. Lera är ett mycket sensoriskt material som stimulerar frigörandet av ʺmåbraʺ-hormoner, som ger ett lugn.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Malin Blomqvist
Antal elever: Grupper på max 15 personer
Längd: Från 1 tim
Lokalspecifikationer: Stolar och bord
Pris: Från 2500 kr
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: Beroende på överenskommelse/tillgång till keramikugn kan de skapade föremålen brännas och eventuellt glaseras. (Alternativt arbetar gruppen i lufttorkande lera som sedan kan målas och lackas för mer hållfasthet) Tidsåtgång: från 1 tim/grupp, beroende på mål och behov. Lera är ett mycket sensoriskt stimulerande material som ofta upplevs härligt, roligt, lugnande och välgörande.
Kontaktperson

Malin Blomqvist