Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Prova på lera

Skapande elev

Aktör: Malin Blomqvist

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Deltagarna får chans att känna på lerans mjukhet, formbarhet och möjligheter. De kommer att skapa något eget, unikt och allt är möjligt!  Stort eller smått, avbildande eller fritt, bruksföremål eller abstrakt.

Detta väna, ursprungliga material verkar lugnande och välgörande samtidigt som det är fullt av möjligheter. Det är ett material som funnits med människan sedan urminnes tider.
Vi arbetar med ett tillåtande synsätt på skapandet och jobbar oss bort ifrån prestation och förväntningar.

Jag hjälper gärna till att integrera skapandet med leran, i annan kunskapsinhämtning och kan föra en dialog omkring möjligheter och olika idéer. Om ämnesområdet kan vara från naturkunskap, där krukor skapas för att sedan planteras i, till att handla om ett fritt skapande, med eller utan tema.

Teoretiskt går vi igenom lera som material, ursprung och historik. Praktiskt går vi igenom enkla tekniker som med fördel kan användas igen, utan kulturutövare på plats.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2024
Medverkande: Malin Blomqvist
Antal elever: Grupper på max 15 personer
Längd: Från 1 tim
Lokalspecifikationer: Stolar och bord
Pris: Från 1900 kr
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt: Beroende på överenskommelse/tillgång till keramikugn kan de skapade föremålen brännas och eventuellt glaseras. (Alternativt arbetar gruppen i lufttorkande lera som sedan kan målas och lackas för mer hållfasthet) Tidsåtgång: från 1 tim/grupp, beroende på mål och behov. Lera är ett mycket sensoriskt stimulerande material som ofta upplevs härligt, roligt, lugnande och välgörande.
Kontaktperson

Malin Blomqvist