Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Var är mitt hem?

Aktör: Teater Gyllene Draken

Åk 7-9 Gy

EN SANN HISTORIA OM LYCKA, KRIG, FLYKT OCH HOPP, BERÄTTAD AV HUVUDPERSONEN SJÄLV.

I den gripande monologen Var är mitt hem? berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Med egna ord och bilder, och med varm humor tar han med oss på sin flykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige där det visar sig att allt inte blir som han har tänkt sig. Här tvingas han att leva som illegal. Han är bara ett barn. Officiellt sett existerar han inte, han lever vid sidan av men samtidigt mitt i det svenska samhället. Ta del av hans historia som pendlar mellan skratt och allvar utan att lämna någon i publiken oberörd.

SvD, Lars Ring: "Han berättar med hela sig själv, om hela sig själv. Det går inte att komma undan. Man blir rörd över små detaljer, över hoppfullheten, över hur ett barn drabbas av ett krig men ändå behåller sin förtröstan på andras godhet. Det går inte att värja sig för historien, och verkligheten och känslorna bakom. Det är en mycket uppbygglig bikt. 'Var är mitt hem?' är tragiskt nog mer aktuell än någonsin. Den ger publiken något att tänka på: om flykt, om att förlora allt, om att vara utlämnad, om hopp och integritet – och om medmänsklighet."

Hälsingetidningar: "Det är sällan jag känt mig så berörd av en teaterföreställning. Det är där teatern kan förmedla det som ingen nyhetssändning kan. Vi i publiken gråter och skrattar. Jag tror att ord som medmänsklighet, förståelse, empati får en verkligare innebörd efter att ha sett 'Var är mitt hem'.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Danjin Malinovic
Antal elever: Högstadiet 200. Gymnasiet 250.
Längd: 80 min inkl samtal med Danjin
Lokalspecifikationer: bredd 4 m, djup 4 m, höjd 3 m Mörkläggning Byggtid: ca 2 timmar Rivtid: ca 30 min El 16 A + 10 A
Pris: 18000 kr
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:

Endast en föreställning per dag

Kontaktperson

Michael Cocke