Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Pinsamheter

Aktör: Teater Martin Mutter

Åk 4-6

Fatima tappar sin dagbok och Hugo läser om hur kär hon är i A.

Ellie upptäcker en blodröd fläck på sin fasters vita soffa.

Hiba skäms för sin mamma som inte har råd.

Pappa pratar för högt och mamma borde snyta sig en gång för alla, men dom har med de finaste blommorna till skolavslutningen.

Farmor frågar, har du hört talas om fisken som inte trodde på vatten?

Kroppar, föräldrar, utsatthet, egenhet och kärlek. I PINSAMHETER har fem dramatiker skrivit varsitt sjuminutersdrama om något som är både hysteriskt roligt och djupt allvarligt.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Åsa Gustafsson, Robert Fransson, Dasha Nikiforova
Antal elever: 90
Längd: 50 min
Lokalspecifikationer: Lokal 10 m x 10,5 m inkl. utrymningsvägar och gradäng som vi tar medTakhöjd 3,1 mElkrav trefas 16 amp europahandskeBygg/rivtid 3 tim/1,5 timBygg- och bärhjälp Ja, en personMörkläggning Ja, så mörkt att en kan visa film.
Pris: 1a fst 10 000 kr, 2a fst 8 000 kr samma dag/lokal
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Skapande skola: Till Pinsamheter erbjuder vi en workshop i kreativt skrivande med Kajsa Gordan, en av dramatikerna som skrivit föreställningen. Hon är tidigare mellanstadielärare och arbetar nu heltid som barnboksförfattare.
"Det bästa med att göra författarbesök i skolan är att jag får inspirera eleverna till att läsa och skriva själva. Därför är det extra roligt att i anslutning till Pinsamheter få möjlighet att göra en prestationsbefriande skrivövning med klassen." Workshopen kan vid behov genomföras digitalt. Pris exkl. moms: Från 6 000 kr till 9 000 kr per dag/plats, upp till fyra workshops per dag. Begär offert. Observera att det max är en klass per workshop.

Kontaktperson

Hanna Jenneblad