Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Kunobröderna - en musikalisk road movie

Aktör: Nordiska Saxofonkvartetten och Fredric Thurfjell

Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Grundsär

Följ med på ett halsbrytande äventyr från Kunoön i Luleå till Amerika!

Den här berättelsen tar sin början på Kunoön i Luleås yttersta skärgård 1867. Där bodde Kunobröderna – fiskare, bönder och båtbyggare som alla tyckte om att sjunga.

Sjunger gör de med hjälp av sina saxofoner, i denna genomkoreograferade föreställning där musikerna agerar med sina instrument i ett halsbrytande äventyr som tar dem hela vägen till Amerika och tillbaka till sin älskade ö igen.

I centrum för denna musikaliska road-movie fylld av värme, humor, allvar och historia står berättaren Fredric Thurfjell, född och uppvuxen i Luleå. Det är också han som skrivit och regisserat föreställningen som han framför tillsammans med Nordiska Saxofonkvartetten bestående av Johannes Thorell, sopransaxofon, Martin Eriksson, altsaxofon, Mathias Karlsen Björnstad, tenorsaxofon och Linn Persson Kornhammar, barytonsaxofon. Musiken är komponerad av Ida Lundén, Per Egland, Martina Tomner och Ylva Fred.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Fredrik Thurfjell, Johannes Thorell, Martin Eriksson, Mathias Karlsen Björnstad, Linn Persson Kornhammar
Antal elever: ca 80
Längd: 35 minuter plus 10 minuters samtal med publik och artister
Lokalspecifikationer: Minst 5x5 meter.&nbsp;M&ouml;rkl&auml;ggning &auml;r ej n&ouml;dv&auml;ndig. F&ouml;rest&auml;llningen kr&auml;ver minimal bygg och rivtid men ensemblen beh&ouml;ver minst 30 minuter f&ouml;r att anpassa sig till lokalen.</p>
Pris: 20000:- (gäller heldag ink 2-3 föreställningar)
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Föreställningen är 35 minuter och följs av ett samtal mellan artister och publik där vi bland annat talar om publikens upplevelser samt de instrument ensemblen spelar på. 

Kunobröderna hade sin premiär sommaren 2021 på Nya Teatern i Örebro och skapades med stöd från Musikverket och Kulturrådet.

Föreställningen spelas både som skolföreställning och familjeföreställning.