Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Bach in the Street

Aktör: Vargkatten Produktion

Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

I Bach in the Street möts två av Sveriges främsta artister i en lättillgänglig prisbelönad föreställning om mycket aktuella frågor i skolan och samhället.

Föreställningen bygger på tre frågor:
Vem är du? - Var kommer du ifrån? - Vart ska du?

Violinisten Semmy Stahlhammer är en av våra främsta uttolkare Johan Sebastian Bachs musik. I föreställningen har han ett spontant möte med den prisbelönade streetdansaren Maele Sabuni. Båda är födda i Sverige och har föräldrar som har tvingats fly från sina hemländer pga krig och förföljelse.

"Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse. Utbildningen ska präglas av öppenhet och respekt för människors olikheter." (Lgr22) Föreställningen öppnar upp för diskussioner om demokrati, yttrandefrihet, värdet av att tillhögra flera kulturer, skolans värdegrund och uppdrag.

Läs om föreställningen på https://vargkatten.se/bis där finns länkar till mer information om artisterna, föreställningens teman, hur den kan kopplas till skapande skola aktiviteter, lärarhandledning mm.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Semmy Stahlhammer, violin, Maele Sabuni, dans, Anita Santesson eller Lars Farago, samtalsledare och teknik
Antal elever: 100
Längd: 60 minuter - föreställning 35 minuter och samtal 25 minuter
Lokalspecifikationer: Minst 6*4 m scenyta med ett dansvänligt golv - ej betong.Gärna tillgång till projektor med koppling till förstärkare. Föreställningen inleds och avslutas med två korta filmer.
Pris: 17000 andra föreställning samma dag 7000
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning?
Övrigt: