Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Nästa andetag

Aktör: Örebro Teater

Gy

Ett romantiskt apokalypsdrama.

Det namnlösa paret (spelade av Maria Simonsson Thulin och Hans Christian Thulin) oroar sig för isbjörnarna och äter importerade avokados. De är arga över koldioxidavtrycket hos en blivande bebis (”10 000 ton CO2”) och överväger att plantera träd för att kompensera skadorna. 

Med en stor portion humor får vi följa hur deras samveten tyngs av deras egna medelklasshycklerier och den till synes omöjliga uppgiften att få in ”rädda planeten” i livspusslet. 

Den moderna människans neuroser och dubbelmoral hånas försiktigt. Med ömsint humor ställs frågan var idealismen och idén om att vara ”goda människor” tar vägen i en tid och en värld där uppgiften ofta känns övermäktig? 

Nästa andetag är ett frenetiskt och rörande porträtt av bristfällig kärlek i en bristfällig värld, som ömsint exponerar neuroserna hos ett modernt par som kämpar för att lägga sina principer åt sidan. ”Världen är körd”, säger paret och grämer sig över att bilda familj på ett överbefolkat jordklot. Hur stort är egentligen det individuella ansvaret för att rädda planeten? 

Sedan Duncan MacMillans pjäs om modern kärlek och klimatkrisen först iscensattes 2011 har den spelats världen över. Föreställningen regisseras av Olle Jernberg, en av teatersveriges mest anlitade och uppskattade regissörer. På Örebro Teater har han tidigare regisserat Förhör av Martina Montelius. 

 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Maria Simonsson Thulin, Hans Christian Thulin
Antal elever: Utifrån lokal
Längd: 100 minuter + ev. 30-40 minuter pedagogik
Lokalspecifikationer:
Pris: 90 kr/elev
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Nej
Övrigt:

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar
I samband med våra skolföreställningar finns möjlighet till efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren och möte med skådespelarna. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter och är kostnadsfritt. För frågor, kontakta Emma på emma.andersson-bogren@orebroteater.se.

Kontaktperson

Jenny Tallén