Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Monster och gudar på Knossos Taverna

Aktör: Örebro Teater

Åk 1-3

Den grekiska mytologin berättad ur skurskarnas perspektiv.

En stilla strand. Ett gammalt olivträd. En nedgången restaurang. Och sex tjuriga vidunder. Vad har Minotaurus, Cyklopen och Medusa gemensamt? De är alla monster som människorna någon gång besegrat och som nu möts för att tala ut om människornas futtighet.   

Monster och gudar på Knossos taverna är en föreställning för hela familjen om de grekiska monster som tröttnat på att spela skurkar i hjältarnas sagor. Här möts de och delar minnen och upplevelser – sagor och skrönor från den grekiska mytologin. 

Via de grekiska berättelserna om människornas kamp och vedermödor får vi ta del av historier om mänskliga misstag, heroiska insatser och ständig längtan efter kärlek.  

Monster och gudar på Knossos taverna är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.” Py skapade och regisserade föreställningen Min häst på Örebro Teater 2021. 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Malin Berg, Anders Hambraeus, Jonas Hedlund, Katarina Krogh, Hanna Lekander, Linus Lindman
Antal elever: 90
Längd: 50 minuter + ev 30 minuter pedagogik
Lokalspecifikationer:
Pris: 90kr/elev
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Nej
Övrigt:

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar
I samband med våra skolföreställningar ingår efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren och möte med skådespelarna. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter och ingår när ni bokar föreställningen. För frågor, kontakta Emma på emma.andersson-bogren@orebroteater.se.

Kontaktperson

Jenny Tallén