Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Flickor som försvinner

Aktör: Riksteatern

Åk 7-9 Gy

En mörk, romantisk rysare full av skräck, mystik och beats. 

I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd med sin överbeskyddande mamma. De saknar helt socialt liv. Tills Ami en dag dyker upp. Hon är ny i klassen och drar Isa ut i staden, in i märkliga lekar. Det Ami säger blir snart lag för Isa. Och det Ami mest av allt vill, är att ta sig ner i mörkret på nattklubben Grottan. Ryktet säger att under klubben, i ett gammalt skyddsrum, finns en svartklubb. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord. Det sägs också, att vissa aldrig kommer ut igen.   

"Flickor som försvinner" är en rysare med mycket musik och mystik. Regi och manus Malin Axelsson. Scenografen och kostymören Anna Dolata, som senast skapade fantasysuccén Slottet Valentins mysterier ihop med regissör Malin Axelsson på Backa teater, bygger upp en tät och mystisk värld av vildvuxna trädgårdar och fabrikslandskap. Den dunkla klubbens blinkande discoljus skapas av Unga Dramatens Jesper Larsson. Musiken och sångerna som sjungs nere i nattklubben Grottan komponeras av Jukka Rintamäki som bl.a. gjort musik till tv-spel och film. På scen ser vi Rebecca Riggo, Sepideh Khodarahmi, Andreas Ferrada-Noli och den guldbaggebelönade Bianca Cruzeiro.   

I samarbete med Unga Dramaten.  

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Rebecca Riggo, Sepideh Khodarahmi, Andreas Ferrada-Noli och Bianca Cruzeiro.   
Antal elever: Max 200 (inkl. vuxna)
Längd: 90 min, utan paus
Lokalspecifikationer: Spellokal Scen-salong på befintlig teater. Mixplats i salong. Salonger med kapacitet över 200 spärras av så att publiken sitter närmast scenen.  Lingångskrav: Ja Rök i föreställningen: Ja, brandlarm behöver vara möjligt att stänga av tillfälligt  Elkrav 63 + 16 A, trefas  Byggtid /rivtid 5 tim / 1.30 tim  Bygg- och bärhjälp 4 personer  Mörkläggning Ja  Loge 2 st 
Pris: 14 000 kr ex moms
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Turnéperiod är hösten 2023

Spelar i scen-salong på befintlig teater, salonger med kapacitet över 200 spärras av så att publiken sitter närmast scenen. 

Kontaktperson

Anna Nerman Sylla