Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Comedy Queen

Aktör: Örebro Teater

Åk 4-6

En gripande skrattspegel om sorg. 

”Jag ska få funny bones. Jag ska byta ut vartenda halvtrist ben min kropp mot ett superroligt. Mitt liv hänger på det. Jag överdriver inte. Jag kommer inte överleva utan. Min strategi är enkel. Mamma misslyckades med livet. Och dog. Jag tänker lyckas med livet. Och överleva. Ett sätt att lyckas måste vara att inte göra samma saker som mamma gjorde. Att lära sig av hennes misstag och göra tvärtom. Därför har jag gjort en överlevnadslista. Jag kallar den: ’SAKER JAG MÅSTE GÖRA FÖR ATT ÖVERLEVA’ 

Och viktigast på listan: Mamma var deprimerad och grät typ oavbrutet. Hon fick andra att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fast hon inte längre lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Jag tänker aldrig gråta. Aldrig. Och jag tänker inte få andra att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Jag ska få pappa att skratta igen. Det är min mission. 

Jag Sasha Rein skall bli COMEDY QUEEN.” 

Comedy Queen handlar om Sasha som precis fyllt tolv. Hon försöker efter egen förmåga hantera sorgen efter sin mammas självmord. Genom att försöka göra och vara precis motsatsen till det hennes mamma gjorde och var är hon övertygad om att hon till slut kommer lyckas med livet. Berättelsen är hjärtskärande sorglig och hejdlöst rolig. Men framförallt är den hoppfull då den visar att ur den djupaste av sorg kan det komma både humor och livsglädje. 

Comedy Queen är skriven av Jenny Jägerfeld. Boken filmatiserades tidigare i år och vann kristallbjörnen på filmfestivalen i Berlin. Nu blir historien för första gången teater och för bearbetning och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Den unge Werthers lidanden och Bomaye! Maria, Bomaye! 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Jonas Hedlund, Katarina Krogh, Rebecca Plymholt, Dejmis Rustom Bustos, Maria Simonsson Thulin
Antal elever: 120
Längd: 80 minuter föreställning + ev 40 minuter pedagogik
Lokalspecifikationer:
Pris: 90 kr/elev
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning? Nej
Övrigt:

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar
I samband med våra skolföreställningar finns möjlighet till efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren och möte med skådespelarna. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter och är kostnadsfritt. För frågor, kontakta Emma på emma.andersson-bogren@orebroteater.se.

Föreställningen spelas 2022-12-02 till 2023-01-25.

Kontaktperson

Jenny Tallén