Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Bestickskonst - nyskapande genom återbruk

Aktör: C.Hällzon

Åk 7-9 Gy Gysär

Genom återbruk förvandlar vi gamla bestick till nya saker såsom smycken, krokar, mobilställ och figurer. En gammal tesked blir minst 2 hängen, en liten dessertgaffel blir ett armband eller en ring och en stor sked kan bli ett mobilställ. Deltagarna får prova olika sätt att forma om metallen, hamra in mönster och bokstäver. Till slut putsar vi upp de gamla besticken så de får ny lyster till sin nya form.

Detta är en kortare workshop, fm eller em 2 timmar och 10 elever/grupp. Har ni funderingar på något gällande det så är jag öppen för samtal.

 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Catarina Hällzon
Antal elever: 10 elever / grupp
Längd: 2 timmar workshop. Vi behöver ytterligare 30 min före och 30 min efter för uppmontering och nedmontering.
Lokalspecifikationer: Företrädesvis håller vi till i en träslöjdsal. Finns inte detta att tillgå jobbar vi på vanliga bord som vi anpassar efter våra behov. Detta är en workshop som låter en hel del så tänk på vart ni placerar oss. Verksamheten utgår från Lindesberg och är tillgänglig i hela regionen. Catarina Hällzon är konsthantverkare/silversmed med lång pedagogisk erfarenhet från både skola och vuxenutbildning. 
Pris: 3000kr exklusive moms, inklusive material.
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Vi erbjuder bestick ( begränsat antal/deltagare) men ser gärna att skolorna skickar ut en förfrågan till vårdnadshavare om att de gärna får ta med och jobba med sina gamla bestick. Det blir ännu mer personligt om besticket kommer från en gammal släktning. Bestick stämplade med NS och ALP är de vi kan jobba med, rostfria bestick lite för hårda.

 

Kontaktperson

Catarina Hällzon