Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Väck elevernas lust till litteratur!

Aktör: Anna Helgesson

Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6

Anna skriver böcker för låg- och mellanstadiebarnen. Hennes böcker handlar ofta om vikten av att få "höra till". Hon vill att barnen ska känna igen sig eller få aha-upplevelser som förhopppningsvis leder till ett ökat läs- och skrivintresse.

Författarbesöken utgår från lust och tillgänglighet. Anna berättar om sina böcker och om läsningens betydelse för att utveckla både sin egen person och förståelsen för andra. Alla besök skräddarsys efter gruppens behov och lärarens önskemål.

Teman som Anna arbetar runt är mobbning, värdegrund, integration, utanförskap, sorg, vänskap, skilsmässa och mycket mer. Flera böcker är även spännande och innehåller hisnande äventyr.

Hennes skolbesök har fått många fina omdömen runt om i Sverige. Nu finns möjligheten för din skola att boka Anna till din klass. 

"Med sitt glada humör och positiva tilltal, får Anna alla att känna sig delaktiga i lektionen. Eleverna bjuds in att interagera med författaren och tillsammans blir det sprakande bokprat och glödande skrivövningar. Läsning är både lust och makt. Anna gör ett intryck som är bestående."

 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Anna Helgesson
Antal elever: max 35 st
Längd: max 60 min per tillfälle
Lokalspecifikationer: Dator och projektor att visa ett bildspel från usb-sticka. Mikrofon om det är en hörsal, behövs ej i klassrumsmiljö.
Pris: Enligt överenskommelse
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Anna följer Författarcentrums rekommendationer vad gäller omfattning och upplägg. Kontakta henne för prisförslag! Hon är bokningsbar tisdagar och onsdagar.

Kontaktperson

Anna Helgesson