Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Film i skolan med Backa Studios

Aktör: Backa Studios

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Ända sedan filmen första gången tog världen med storm i slutet av 1800-talet har mediet fascinerat och inspirerat och är idag större än någonsin med film på sociala medier, streamingtjänster och rörliga reklamposters.

Malin och Johnny från Backa Studios erbjuder underhållande filmpedagogiska dagar där man genom teori och praktik får lära sig mer om det spännande filmmediet och i grupp göra egna filmproduktioner. Eleverna får lära sig att samarbeta, tänka kreativt och jobba som ett team. 

Vi jobbar med olika tekniker inom spelfilm och animation med allt från Stop-motion till Greenscreen och har kurser som passar alla åldrar. Vi jobbar med både videokameror och surfplattor. 

Film på olika sätt är fokuset i våra kurser. Under dagen får eleverna lära sig om filmberättande och utifrån det skapa sina egna filmer eller så jobbar vi med lera och låter eleverna skapa sina egna figurer som de sedan ger liv åt genom stopmotion-animation.

Vi tar gärna fram specifika upplägg utifrån er kursplan eller aktuella skolarbeten om ni så önskar.

Kul, utvecklande och lärorikt!

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Malin Dahl och Johnny Wernersson
Antal elever: Hel klass
Längd: Heldag. Anpassningsbara upplägg.
Lokalspecifikationer: Whiteboard & projektor för filmvisning. Plats/bord vid leranimation. Ytor för att filma på vid spelfilm.
Pris: Kontakta oss för pris
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Gör er egen kortfilm!

Praktiskt och teoretiskt lärande med Backa Studios. Vi går igenom hur filmen har utvecklas genom tiderna, vilka tekniker vi använder idag, vad behövs när man gör film, tips och trix att tänka på mm. Vi varvar dagen med mycket praktiska övningar och filmskapande. Eleverna kommer att få samarbeta i mindre grupper, skriva ett kort manus och filma.

Redigering sker antingen via klipp direkt i kameran eller i dator (beroende på tidigare kunskaper och i mån av tid.) Två pedagoger kommer ut till skolan och har med kamerautrustning för ca 5 grupper. Eleverna jobbar i mindre grupper och vi tittar tillsammans på filmerna som skapats i slutet av dagen. Vi har med greenscreen om så önskas för att även testa på den typen av teknik.

 

Stopmotion i lera!

Animera i stopmotionteknik. Ett väldigt roligt och uppskattat sätt att kombinera modern teknik med analog för att skapa film. Barnen får nyttig kunskap i hur man jobbar med pedagogiska program i läroplattor samtidigt som de jobbar med fingerfärdighet och kreativt tänkande.

Barnen får skapa, modelera och animera sina egna filmer i lera med hjälp av en läroplatta. Två pedagoger kommer ut till skolan och visar hur animering går till. Barnen jobbar i mindre grupper. Finns det läroplattor på skolan använder vi gärna dom så att ni kan fortsätta att jobba vidare med upplägget om ni vill.