Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Folk - dans och turer om figurer

Aktör: Dansbandet

Förskoleklass Åk 1-3

"Folk - dans och turer om figurer" är en filosofisk och humoristisk dansföreställning med tillhörande workshop som har sin utgångspunkt i barnboken "Folk - främlingar och vänner nån du kanske känner" av Emma och Lisen Adbåge och musikalbumet "Folk - dikt och toner om personer" av Britta Persson. Föreställningen riktar sig till barn i åk. f-3.

Föreställningen är baserad på färger och former från illustrationer samt text och dikter i kombination med valda delar från musikalbumet. Texterna har lyfts från pappret och bildernas stämningar har blivit rörelser. Liksom när man bläddrar i boken byter föreställningen karaktär. Föreställningen bjuder på fartfylld dans i kombination med interaktiva ljud- och rörelselekar, dramatisk vardagspoesi och en filosofistund mellan publik och dansare. Workshopens syfte är att skapa en förlängning av föreställningen där vi tillsammans med publiken arbetar med dess teman och bilder.

Av och med Dansbandet

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Karin Raudsepp, Martina Fischer och Love Andersson
Antal elever: 60
Längd: 35 min.
Lokalspecifikationer:  Scenyta: 7x7 meter  Takhöjdskrav: Nej   Krav på golv: Jämnt, rent och sviktande golv (ej sten eller betong).   Krav på elektricitet: Ljudanläggning anpassad för lokalen med AUX-sladd. Vi använder befintligt scenljus.   Mörkläggningskrav: nej   Byggtid/rivtid 2/1 h   Bärhjälpskrav: Nej   Alternativ scen: Aula, Gymnastiksal. Vid alternativ scen tillhandahåller arrangören nödvändigt ljus efter ök.
Pris: 14000
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Enhetspris för inköp av en föreställningen är 14000 kr, vid köp av två föreställningar samma dag kostar andra föreställningen 7000 kr.

Enhetspriset för en workshop är 3500 kr, vid köp av två workshops samma dag kostar andra workshopen 2000 kr.

 

Kontaktperson

Karin Raudsepp