Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Brodera mera!

Aktör: Kompani Mamsell

Åk 4-6 Åk 7-9 Gy

Brodera mera! utspelar sig i en vardagsrumsmiljö hemma hos en äldre släkting, där syskonparet (My och Karin) efter en lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal bok om broderi. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Detta och mycket mer undersöker verket i form av text, rörelse och musik!

Text och broderimönster ligger till grund för den koreografiska och musikaliska processen samt skapandet av det rörliga materialet. Det rörliga och musikaliska materialet skapas och utvecklas genom att dansare tillsammans med musiker konkret tolkar ord och dess olika melodier. I fallet Brodera mera! utgår texterna främst från olika broderitips, former och mönster. Verket undersöker hur en verbalt, fysiskt och musikaliskt kan hylla ett gammalt hantverk samtidigt som en ger det nytt liv. Saxofonen interagerar, utmanar och samspelar med rörelsen på scen utifrån ett lekfullt och improvisatoriskt utförande av traditionell musik från Rumänien.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023, 2024
Medverkande: Karin Quist, My Prim och Erika Lindholm
Antal elever: 150
Längd: 40 min
Lokalspecifikationer: Spelyta: 5x5 meter Ideal spelyta: 6x6 meter  Takhöjd: 3 meter El: 10 A Mörkläggning: Inte nödvändigt Byggt och rivtid: 4/2 Alternativa spelplatser: Föreställningen kan spelas utomhus samt på alternativa spelplatser såsom bygdegårdar, folkets hus samt hembygdsföreningar.   
Pris: 1 föreställning: 20 000 kr 2 föreställningar samma dag och samma plats: 30 000 kr
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Fotograf huvudbild: Olle Enqvist 

Kontaktperson

Karin Quist