Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Prova på keramik

Aktör: Malin Blomqvist

Gy Gysär Vuxna

Deltagarna får chans att känna på lerans mjukhet, formbarhet och möjligheter. De kommer att skapa något eget, unikt och allt är möjligt!  Stort eller smått, avbildande eller fritt, bruksföremål eller abstrakt.

Detta väna, ursprungliga material verkar lugnande och välgörande samtidigt som det är fullt av möjligheter och kan utforskas i flera olika aspekter.. Det är ett material som funnits med människan sedan urminnes tider, påverkat allt från vår överlevnad till att berika våra konstnärliga behov.
Vi arbetar med ett tillåtande synsätt på skapandet och jobbar oss bort ifrån prestation och förväntningar.

Jag hjälper gärna till att integrera skapandet med leran, i annan kunskapsinhämtning och kan föra en dialog omkring möjligheter och olika idéer. Ämnesområdet kan vara från matematiken/tekniken, att bygga efter skalenliga modeller, till att handla om ett fritt skapande, med eller utan tema eller yrkespraktiska ämnen.

Teoretiskt går vi igenom lera som material, ursprung och historik. Praktiskt går vi igenom enkla tekniker som med fördel kan användas igen, utan kulturutövare på plats. Ingen förkunskap eller speciell utrustning krävs.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Malin Blomqvist
Antal elever: Grupper på max 15 personer
Längd: Från 1 tim
Lokalspecifikationer: Vanliga lokaler med bord och stolar
Pris: Från 2100 kr
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:

Beroende på överenskommelse eller tillgång till egen keramikugn, bränns de skapade föremålen och eventuellt glaseras. 

Tidsåtgång: från 1 tim/grupp + ev hanterings- och bränningstid, beroende på mål och behov. Lera är ett mycket sensoriskt stimulerande material som ofta upplevs härligt, roligt, lugnande, välgörande och med oändliga möjligheter. 

Kontaktperson

Malin Blomqvist