Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Förpacka din känsla

Aktör: Tina Backman designstudio

Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Gy

Förpacka din känsla!

Ibland kan det vara bra att träna sig i att sätta ord på sina känslor och att hitta ett forum där man kan prata om dem. I den här workshoppen får eleverna välja en känsla att jobba med. Det brukar bli bra och intressanta samtal. Utifrån känslan de väljer ska de sedan skapa en förpackning. Eleverna får vara formgivare för en dag och får insikt i vad designyrket innebär. De får testa att jobba med alla bitar i en designprocess och ha riktigt roligt under tiden.

Vi inleder kursen med en presentation av mig Tina, som berättar om min egen resa fram till mitt yrkesval. Jag berättar om vad det kan innebär att jobba som formgivare och illustratör och delar med mig av motgångar och framgångar.

Vi värmer upp med snabba porträtt övningar som leder till skratt och som får eleverna att bli varma i kläderna. 

Workshoppen avslutas med en utställning!

Det går att boka mig för 1-2 workshoppar per dag på samma skola. En workshop är 60 min x 2. Rast tillkommer. Vill man kan man boka mig 2 dagar i följd. 

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Tina Backman
Antal elever: 10-15
Längd: 60 min x 2
Lokalspecifikationer: Bra om vi inledningsvis kan vistas i en lokal där det finns dator och projektor. Under själva workshopen jobbar jag gärna i en bildsal så allt material finns på plats. Workshop/föreläsning/utställning: Halvdag, en workshop (2 pass) inklusive en rast: 8.500 kr Heldag, uppdelat på två workshops (4 pass) inklusive en rast/lunchrast: Obs, se pris! 16.700 kr Vill man boka 2 dagar blir 25,500 kr (då ingår 3 workshops (6 pass totalt) (1pass är upp till 60 min/moms tillkommer) Offentliga framträdanden på tex bibliotek: Upp till 2 h 8,500 kr, därefter 1,095 kr/timme (moms 25% tillkommer, eventuell resa, boendekostnad och traktamente vid övernattning tillkommer). 
Pris: 8,500
Tillkommer traktamente? Nej
Tillkommer reseersättning?
Övrigt:

Vi jobbar i skolan bildsal där skolan tillhandahåller: vitt ritpapper i A4 och A3 format, blyertspennor, färgkritor/färgpennor/tuschpennor, färgglada tidningar, dagstidningar, sudd, limstift, tejp, saxar, färgat papper, färger, tjockare papper/papp att kunna använda till förpackningen, dator med uppkoppling och projektor. Bord till utställning.

Tina heter jag som driver företaget Tina Backman designstudio som jag startade upp efter studier på Konstfack och i London. Numera arbetar jag både mest med mönster och illustrationsuppdrag, främst med kunder i Japan. I många år har jag även undervisat och sedan flera år arbetar jag även som lärare på folkhögskola med unga vuxna.

Andra har sagt:

“Att få lyssna till Tina var att få in injektion av inspiration och vilja att förverkliga sina egna idéer. Med humor och mycket hjärta berättar hon sin resa till framgångsrikt företagande och ger både kunskap och praktiska tips på vägen.”  Mia Carlén / Startcentrum Örebro 

“En inspirerande workshop där eleverna fick arbeta med bildframställning på ett verklighetsförankrat sätt. Superkul och annorlunda illustrationer med musik”.  Veronica Pehrsson / Kunskapsskolan Örebro 

“Tina kom till oss för en workshop i bild på 7-9, berättade informativt och pedagogiskt om sitt arbete som designer och introducerade två uppgifter för eleverna, som nöjda och inspirerade jobbade vidare under två dagar.” Britt-Marie Zaunschirm /Fröviskolan 

Kontaktperson

Tina Backman