Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Cirkusskola med Gycklargruppen TRiX!

Aktör: Gycklargruppen TRiX

3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Vi har arbetat med cirkuspedagogik i mer än 20 år. Vi arbetar pedagogiskt för att stärka individer och grupper. ”Jag kan”, ”Vi klarade det tillsammans” och ”Jag ger inte upp” är tre av de erfarenheter våra deltagare tar med sig från våra pedagogiska projekt.

Skapande skola har vi arbetat med sen tidigt 2000-tal och vi genomför runt 500 tillfällen per år, mestadels i Västerås och Västmanland men även runt om i landet.

Vi har lång och bred erfarenhet och vi erbjuder allt ifrån färdiga koncept med prova på och fördjupning till skräddarsydda upplägg som angriper särskilda delar efter era önskemål. Det kan exempelvis vara gruppstärkande aktiviteter, samarbetscirkus eller att arbeta mot en föreställning för publik. Vi gör skapande skola-projekt för alla åldrar och med elever med särskilda behov.

Mattecirkus med TRiX är utvecklat i samarbete med Kerstin Larsson som är fil. dr i matematikdidaktik och är ett enastående sätt för eleverna att få en djupare och kroppsligt förankrad förståelse för matematik genom att använda cirkus som verktyg på ett lekfullt och utforskande sätt. Mattecirkus kombinerar koncentration, glädje, taluppfattning, samarbete, mönster, struktur, mod, mattespråk och geometri. Vi gör mattecirkusprojekt framförallt med åk f-3.
En lektion är 60 minuter. För f-klass rekommenderas 50 minuter.

Samarbetscirkus För att bygga mänskliga pyramider behövs lyhördhet, respekt och samarbete. Belöningen är coola, stora tricks. Vi börjar med några uppvärmningsövningar som lotsar in eleverna i cirkusens värld – här är allt möjligt! Sedan lär vi eleverna tekniken och delar in dem i mindre grupper som tillsammans bygger och skapar häftiga pyramider.
En lektion är 60 minuter.

Hälsa på hos TRiX! Det går att arbeta med gyckel och cirkus som yrke. Välkomna till Trixteatern på Sigurdsgatan i Västerås! Uppe på kontoret får eleverna lära sig om den administrativa sidan (Vi är glada att vi hängde med i skolämnena!) som ekonomi, kommunikation och produktion. Sedan går vi ner till cirkushallen och tränar lite cirkus.
Besöket varar ca 2 timmar.

Särskola/träningsskola Allt är möjligt! Vi har jobbat med olika funktionsvariationer i många år och har god erfarenhet av att anpassa lektionerna efter individuella behov. Kontakta oss så hittar vi ett format som passar er klass.

Stagefighting -scenslagsmål med Gycklargruppen TRiX – För dig som gillar action, är 13 år och uppåt Lär dig att slåss utan att slåss! På en kurs i scenslagsmål kommer deltagarna få en grundläggande förståelse för teatertekniken som krävs för att skapa illusionen av våld. Säkerhet, trygghet och kreativitet är grundstenarna i arbetet och målet är att deltagarna får en ny förståelse för sin egen fysiska gestaltningsförmåga i relation till både sig själv, motspelare och publiken. Den tekniska kunskapen gör det möjligt för alla att, efter kursen, själva kunna planera, koreografera och genomföra scenslagsmål på ett säkert sätt.

Information

Aktiviteten kan genomföras: 2023
Medverkande: Vi har flera utbildade cirkuspedagoger, Jacob Kaller är vår ansvarige pedagog.
Antal elever: En klass
Längd: Ca 60 min. För de allra yngsta anpassar vi så att det blir lagom långt för deras förmåga. Även vid andra typer av grupper som behöver andra upplägg diskuterar vi detta tillsammans med ansvarig pedagog på skolan/förskolan.
Lokalspecifikationer: Gärna en idrottshall! Även större samlingssal eller utomhus fungerar. Kontakta oss om ni inte har tillgång till större yta så diskuterar vi ett upplägg tillsammans.  Byggtid ca 30 min Rivtid ca 30 min Ingen mörkläggning 
Pris: 1 lektion: 8 750 + moms och resa (40 kr/mil tor Västerås) 2 lektioner: 9 550 + moms och resa (40 kr/mil tor Västerås) 3 lektioner: 10 500 + moms och resa (40 kr/mil tor Västerås). OBS! Mattecirkus har en annan tariff! Kontakta oss för specifik information kring detta.
Tillkommer traktamente? Ja
Tillkommer reseersättning? Ja
Övrigt:

Vi gör både cirkusskola med alla åldrar och funktionsvariationer, språk eller bakgrund. Cirkus är för alla! 

När vi kommer till er skola eller verksamhet anpassar vi, i samråd med er, vilken typ av genomförande vi ska göra hos just er. Vi har alltid med oss egen utrustning, även om det är bra om det finns t.ex. mattor på plats. Helst är vi i en idrottshall, men det går också bra att göra cirkusskola i en större samlingslokal eller utomhus. Kontakta oss för att diskutera upplägg och lämplig plats. 

Förutom cirkusskola erbjuder vi föreställningar som passar såväl barn, unga, vuxna och äldre. Läs mer på vår hemsida www.gycklarna.com. 

Kontaktperson

Jacob Kaller